Main Navigation Section Navigation Main Content
Lütfen en az 3 karakter giriniz.

Ambalaj ve Atık Yönetimi

Tüketim talebine paralel artış gösteren ambalajlama ve ambalaj atıkları, çevresel etkisi bakımından sektörümüzde yönetilmesi gereken konuları arasında önemli bir yere sahip. İnovasyonu teşvik eden çalışmalar yapıp ambalajlamada kullanılan malzemeleri azaltıyor ve bu alandaki hedeflerimizi yeniliyoruz.

Ülker çikolatalı gofretler ile geri dönüşüm logosu

2024 yılında koli ve kutularda %20 daha az kâğıt, esnek ambalajlarda %20 daha az plastik kullanmayı ve %50 daha az ambalaj firesi vermeyi hedefliyoruz. Dankek ürünlerinde koli küçültme, plastik ambalaj malzemesi kalınlığını azaltma, palet verimlilik çalışmaları gibi çeşitli ambalaj projeleri ile 2016’da yaklaşık 2,5 milyon TL tasarruf yaptık.

Doğal kaynak verimliliğini sağlamada, sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıklarının yaygınlaşmasında atık yönetiminin önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz.

Atıklarımızı mümkün olduğunca geri dönüşüm ve yeniden kullanım ile azaltıyoruz. Çalışmalarımızı 2024 yılında %100 geri dönüşüm ve düzenli depolama sahalarına “Sıfır Atık” hedefiyle yürütüyoruz. Hedefe doğru ilerlerken her sene daha fazla atık geri dönüştürüyor ve atık sahasına daha az çöp yolluyoruz.

Geri dönüşüm oranını 2014 yılına göre yaklaşık %10 arttırarak %62’ye çıkardık. Toplam geri dönüştürülen ve yan ürün olarak geri kazanılan atık oranı ise %89’a ulaştı. Atıklarımız lisanslı geri dönüşüm firmalarıyla geri dönüştürülüyor ya da enerji amaçlı olarak geri kazanılıyor. Atıklarımızın önemli bir bölümünü de hayvan yemi olarak geri kazandırıyoruz.